Steun ons en help Nederland vooruit

zondag 1 oktober 2017

Kandidaatstelling GR2018

Thierry de Heer is onlangs gekozen als lijsttrekker van D66 Zuidwesthoek voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. De kandidaatstelling voor de rest van de lijst is geopend. Heeft u zich altijd al actief willen inzetten voor de lokale politiek en kunt u zich volledig vinden in het gedachtegoed van D66, meld u dan nu bij de verkiezingscommissie.

Op 21 maart zijn de gemeenteraadsverkiezingen 2018. Dan kiezen de inwoners van de gemeente Woensdrecht wie de nieuwe raadsleden worden voor de periode 2018–2022. Bij de vorige verkiezingen zijn Koen Suijkerbuijk en Richard Musters namens D66 Zuidwesthoek gekozen in de gemeenteraad. Bij de volgende verkiezingen willen we natuurlijk weer minstens 2 zetels veroveren, liefst meer. Maar daar hebben we uw hulp hard bij nodig! Elke politieke partij dient een kandidatenlijst in te leveren. Om op deze kandidatenlijst te mogen staan, moet iemand minimaal voldoen aan enkele punten:

  • u moet over de Nederlandse nationaliteit beschikken of u moet EU onderdaan zijn en tenminste 5 jaar onafgebroken ingeschreven zijn in de GBA in Nederland;
  • u moet op 1 maart 2018 minstens 14 jaar zijn;
  • u mag niet op een andere kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen staan.

u kunt kiezen of u op een verkiesbare plaats of op een onverkiesbare plaats wilt komen te staan. Personen die op een onverkiesbare plaats komen, komen altijd onder mensen die verkiesbaar willen zijn. Oftewel: verkiesbare mensen willen graag raadslid worden, onverkiesbare personen willen alleen als steun op de kieslijst staan. Beide categorieën hebben we heel hard nodig! Graag zien we uw aanmelding tegemoet via een bericht aan de verkiezingscommissie.

Op naar een goede uitslag op 21 maart 2018!