Steun ons en help Nederland vooruit

donderdag 22 februari 2018

Jeroen van de Ha draagt voorzittershamer jeugdraad over

Met zijn 18 jaar is hij nogal jong om al oud-voorzitter genoemd te worden, maar toch heeft Jeroen van der Ha donderdagavond de hamer van de Woensdrechtse jongerenraad symbolisch overgedragen aan Kaan Ercel. Een jeugddebat op 5 maart wordt diens eerste grote klus.

Immers, Van der Ha gaat bij de verkiezingen op 21 maart namens D66 voor een zetel in de ‘grote’ raad van de gemeente Woensdrecht. ,,Een dubbelrol is lastig, dat moet je niet willen. Daarom stop ik bij de jeugdraad.” Van burgemeester Steven Adriaansen ontving hij vanavond een afscheidscadeau voor zijn inzet.

Hoogerheidenaar Van der Ha, in 5 havo op ’t Rijks, komt hij uit een politiek nest, al is dat van een andere kleurtint. Vader Robin is oud-CDA-raadslid. ,,Maar hij laat me vrij in mijn keuzes. D66 past beter bij mijn ideeën: een moderne partij die jongeren kansen geeft en gericht is op de toekomst. Het zou wel vet zijn als ik al gekozen zou worden. Ik ben wel jong, maar ik ben er niet bang voor.”

Lees hier het volledige bericht Voorzitterswissel bij jeugdraad Woensdrecht in BN/De Stem.